Det här är det foto som fick turisten busted. Bild: NOAA

Bilden som tog ut en turist på Hawaii

En turist som lade upp en bild på Instagram medan han pratade om vad han fick på sin Hawaii-semester, slutade snart att beklaga det.

Mannen slutade bli böter $ US1500 ($ A2000) efter att myndigheterna använde sina sociala medier konton för att spåra hemadressen, enligt National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

Alabama mannen, i videon som publicerades på Instagram med hashtag #monkseals, gick upp till en sovande munkförsegling på Poipu Beach på natten och slog den med handen, rapporterade Honolulu Star-Advertiser .

Den förskräckta tätningen vred sig snabbt mot honom, och han sprang iväg. Mannen pannar sedan sin kamera till ett tecken från NOAA som uppmanar beachgoers att upprätthålla ett säkert avstånd från vilda djur.

NOAA: s kontor för brottsbekämpning kunde lokalisera turist och böta honom för att röra den utrotningshotade hawaiiska munkförseglingen samt trakassera en havssköldpadda på Kauai. Han har gått med på att betala böterna.

‘Överträdelser är vanligtvis resultatet av saker som turister som vill få en bra, nära bild med en tätning eller en spänningssökare som försöker få en rush’, säger Adam Kurtz, NOAA Fisheries Wildlife Management Co-ordinator.

‘Men det är verkligen frustrerande när man ser att folk trakasserar dessa djur.’

Na Pali-kusten i Kauai.

Na Pali-kusten i Kauai. Källa: istock

Hawaiiska munkförseglingar är en kritiskt hotad art. De är skyddade av både statliga och federala lagar, inklusive lagen om skydd mot marina däggdjur.

Mannen kunde ha blivit skadad eftersom Hawaiian munk säl är vilda djur som kan handla oförutsägbart, sade Kurtz. Tätningen kunde ha lungat på mannen istället för att helt enkelt vända sig mot honom.

Det här är det foto som fick turisten busted. Bild: NOAA

Det här är det foto som fick turisten busted. Bild: NOAA Källa: Levereras

Nationella oceaniska och atmosfäriska administrationens tjänstemän, samtidigt som man undersökte människans Instagram-konto, hittade också en video av honom som aggressivt förföljer en havssköldpadda medan han snorklar i Poipu.

Alla arter av havssköldpaddor i amerikanska vatten är listade som antingen hotade eller hotade enligt lagen om utrotningshotade arter enligt NOAA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *