google-assistent-meddelanden-android-2

Google sätter assistent i sin Android texting app, och det är ganska coolt

google-assistent-meddelanden-android

Google Assistant bor i ditt hem och kan ha sin egen knapp på din telefon. Nu finns det också i din Android Messages texting app. Jag fick en praktisk demonstration av hur exakt det fungerar, här på MWC 2019 i Barcelona.

Varje år på världens största telefonshow omvandlar Google en konkret passage mellan två konferenscenterhallar till en färgstark utomhuskiosk som drar konferenshandlare med löftet om bekväma sittplatser och godis. I år inkluderades en juicebar som uppvisade en transkriptionsfunktion för personer med hörselskador och en kafé som visade upp Google Pay och den här nya assistenten i Android Messages demo.

Tanken är att du ‘betalar’ för kaffet och medan du väntar får du assistenten demo. Det är lite konstruerat, men ‘kaféet’ var bedårande på de flesta goder i Googley. Och själva demonstrationen? Ganska coolt, faktiskt.

Assistent för Android Meddelanden är det senaste exemplet på Googles omfamning av AI för att förstå kontext och förutse vad du vill ha. AI kanske inte är lika sexig som vikbara telefoner eller 5G, men det går tyst på nästan alla avancerade telefoner via kamerans app och genom verktyg som detta. För Google är en robust AI-motor ett ytterligare vapen i sin arsenal mot Amazons Alexa-assistent, Google Assistants viktigaste konkurrent för ett AI-ekosystem vars verkliga pris är ditt smarta hem.

En demo lagmedlem som heter Alvaro gick igenom det med två telefoner med den nya funktionen laddad på. Han skrev ‘mig’ för att fråga om jag ville se en film. En bubbla poppade upp längst ner, mycket som ett textförslag.

Tryck på det och du godkänner Assistent för att infoga ett info-kort i konversationen. Det är som en del av ett Google-sökresultat som är utlagt för oss. Vi båda kunde sedan trycka på det för att se vilka filmer som spelas i närheten (men inte köpa biljetter, ännu inte). Jag pratade sedan om att han ville ta en hypotetisk middag före vår hypotetiska show, och ett annat assistentförslag kom upp och frågade om jag ville leta upp närliggande restauranger.

google-assistent-meddelanden-android-2

När du trycker på den modulen kan du se lokala fläckar, välja en och skicka den informationen till tråden.

Just nu fungerar Assistant for Android Messages bara med filmer och restauranger, men du kan enkelt se hur detta kan expandera till andra aspekter av det dagliga livet.

Vad jag tycker om detta är hur naturligt det är och hur det sparade tid att leta upp information individuellt. Det kände sig mer realtid, mer samverkande och bättre för lata forskare som inte vill lämna textprogrammets värme och komfort för att starta en separat sökfråga. I den demo jag hade, verkade det bekvämt och diskreta.

Google Assistant för Android Meddelanden har tydligen redan rullats ut till telefoner i 24 länder, om villkoren är rätt – du måste ha rätt kombination av operatör och telefon. Jag försöker få lite mer klarhet där, så bära med mig.

Den nya Assistant-funktionen lånar element från Google Allo, den nuvarande AI-meddelandeprogrammet Google drev hårt för telefoner innan du tog pluggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *