Hur bakat av Melissas Melissa Ben-Ishay Gick från att bli sparken för att starta hennes muffins-imperium

För Melissa Ben-Ishay blev det ‘det bästa som någonsin hände’ för henne, säger hon.

Grundaren av bite-size-cupcake-företaget Baked by Melissa arbetade som assistent medieplanerare 2008 när hon släpptes.

‘Jag var inte passionerad över det arbete jag gjorde, och det visade,’ säger hon till Människor.

Men i stället för att sulka den dagen, gick bakaren, nu 34, hem och uppmuntrades av sin bror att piska upp ett parti muffins. Det beslutet visade sig vara ett klokt drag, eftersom de behandlade skulle lansera sin nya karriär.


Melissa Ben-Ishay
Winnie Au

En av Ben-Ishays vänner, som bodde hos henne i New York City för sommaren, tog de nuberömda cupcakesna till sitt jobb som praktikant på Alison Brod PR. Brod, en idol av Ben Ishay, älskade dem och satte henne i kontakt med en matleverantör.

‘Mindre än två veckor efter att jag förlorat jobbet gjorde jag händelser med mina cupcakes’, säger hon. ‘Det var vildt!’

Ben-Ishay, som bor i Hoboken med sin man och deras två barn, driver nu 14 platser bakat av Melissa i New York och New Jersey. Hon har sålt mer än 100 miljoner cupcakes.


Melissa Ben-Ishay utanför Baked av Melissa på JFK flygplats.
Brian Bushell

Självklart har hennes resa under de senaste 10 åren inte varit så jämn segling.

‘Det är lätt att få det att låta som om det var jättebra hela tiden. Självfallet är det inte. Ju mer framgångsrik du är, desto mer utmanande situationer du stöter på, säger hon. ‘Jag har lärt mig att jag bara kan kontrollera mitt svar och alla utmaningar jag står inför är ett tillfälle att lära och växa. Utan de utmanande dagarna och tiderna och situationerna går du inte ut ur din komfortzon och du får inte möjlighet att reagera på ett sätt som gör att du lyser. ‘

Nu när hon måste göra det hårda samtalet för att låta en anställd gå, tänker hon på den position hon var med i sina medieplaneringsdagar.

‘När vi slutar ett förhållande med en anställd, vet jag i mitt hjärta att det inte bara är det bästa för företaget, men i individens bästa’, säger hon. ‘ Jag vet från min egen erfarenhet hur viktigt det är att du kommer in på något som passar dig bra.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *