mrotvduneswide

Nyfiken NASA-fotografering gör Mars att se ut som en stavningsbi

mrotvdunes

 

 

Kusligt och underbart Mars har utspelat en annan spellbinding visuell behandling för att vi ska överväga. NASAs Mars Reconnaissance Orbiter ( MRO ) fångade en bild av ett landskap täckt av sanddyner i formerna av T och V.

 

MRO snappade bilden i februari, men HiRise-kamerataget från University of Arizona markerade det söndag som en bild av dagen och sa att formationerna liknade trattformer. Laget var den första som märkte sanddynernas likhet med bokstäverna .

 

Är Mars försöker berätta för oss att skicka tv? Vi önskar. Vi har ännu inte hitta några tecken på livet på den röda planeten. Den alfabetiska uppenbarelsen är egentligen bara ett bra exempel på pareidolia, den mänskliga tendensen att se välbekanta mönster i orelaterade former.

 

Blåsigt, dammigt Mars är hemma för en hel del exotiska sanddynamationer , av vilka några liknar funktioner som ses på jorden, medan andra är unika för den avlägsna planeten .

 

MRO knäckte en uppsättning wiggly, maskliknande sanddyner 2017. De fick sitt utmärkande utseende mot vindkraft i kombination med solens vinkel när MRO tog bilden.

 

En bredare bild av T- och V-dynafältet visar en imponerande spridning, med många anslutande till varandra.

 

mrotvduneswide

‘,’modalTemplate’:’

<\/svg>{{content}}<\/div><\/div>’,’setContentOnInit’:false}’>

 

 

 

Det här är inte första gången som det känns som att Mars försöker kommunicera med oss. En 2016 MRO-bild visar en uppsättning mörka sanddyner som såg ut som Morse-kod . Antingen uppsättningar av sanddyner skulle vara en bra fråga för starten på en sci-fi-historia, men de är inte tecken på intelligent främmande liv på den röda planeten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *