svart-leopard-4-1080x790

Otroliga verkliga black panter bilder kommer från Kenya

Black Panther superhero har tjänat massor av rubriker på sistone, men det var hans verkliga motstycke som gjorde nyheter denna vecka. Brittisk djurlivsfotograf Will Burrard-Lucas fångade stillbilder (och kameror från San Diego Zoo-fångade video) av samma, svåra svarta panter i Laikipia Wilderness Camp i Kenya.

‘Vi registrerade samma enskilda leopard’, berättade Burrard-Lucas i ett mail och noterade att svart panter och svart leopard är olika villkor för samma djur. ‘(Zoo och jag) var inte medvetna om varandra tills våra egna separata ansträngningar ledde till att vi tog bilder av samma individ.’

svart-leopard-2-1080x678

Det fanns några olika rapporter om huruvida katten var man eller kvinna, men Burrard-Lucas säger att hans bilder gör det klart. Det är en pojke!

‘Jag vet att alla mina bilder visar samma leopard och han är en ung man omkring två år,’ berättade han för mig. ‘(Zoo) gissade att det var en kvinna på grund av storleken och de hade inga närbilder av baksidan för att säkert veta. Mina bilder är högupplösta (och jag är) 100 procent är säker på att leoparden i Mina bilder är en manlig. ‘

Burrard-Lucas är grundare av Camtraptions , ett företag som specialiserat sig på produkter för fjärr- och kamerafällfotografi och tog bilderna med en Camtraptions Camera Trap.

I ett blogginlägg noterar han att han hade fascinerats av talanger av svarta panterare sedan barndomen.

‘För mig är inget djur höljet i mer mysterium, inget djur mer elusivt och inget djur vackrare’, skrev han. I september hade han turen att upptäcka en från distans i Indiens Kabini-skog, men att se en i Afrika försvann honom tills hans senaste Kenya-resa, där han satt upp kamerans fällor.

svart-leopard-11-1080x720

‘Varje fälla består av en Camtraptions rörelsesensor, som trådlöst utlöser en högkvalitets DSLR eller spegelfri kamera och två eller tre blixtar’, säger han. ‘Jag lämnar dessa kameror på spelvägar för dagar eller veckor i taget för att fotografera smittsamma djur.’ Han skrev bakom kulisserna video för att visa hur det fungerar.

Steve och Annabelle Carey, ägare till Kenyas Laikipia Wilderness Camp, och deras granne Luisa Ancilotto, hjälpte honom att skära in på en stig där djuret hade sett.

‘Svarta panterna är ikoniska varelser, men det finns fortfarande få bilder av vilda svarta panterar, säger Burrard-Lucas. ‘Det här är inte bara för att leoparder är extremt hemlighetsfulla och svåra att se, men också för att endast en liten andel leoparder är svarta.’

svart-leopard-6-1080x720

I ett uttalande om sina videobilder av samma djur noterar San Diego Zoo att de djur vi kallar svarta panterar eller svarta leoparder har en genmutation som heter melanism, vilket gör att deras päls verkar helt svart på dagtid. ‘Infraröda bilder avslöjar leopardens ikoniska rosettmönster på natten’, säger djurparkens uttalande.

När Burrard-Lucas kontrollerade kamerorna tidigt i sin strävan, trodde han att han bara hade tagit bilder av hyener – tills han kom fram till den sista kameran och såg den sällsynta svarta panteren. Men på efterföljande nätter försvann det djuret, och en fläckig leopard sågs istället. Vissa rapporter, inklusive en från National Geographic , föreslår att den svarta katten kan vara barnet på den prickade.

‘Den spottiga mannen hängde runt för det som kändes som en ålder och jag började tro att den svarta leoparden aldrig skulle återvända,’ sa Burrard-Lucas. Men på fullmånens natt återkom det för ett fantastiskt skott.

svart-leopard-4-1080x790

Burrard-Lucas konstaterar att han inte hävdar att dessa är de första bilderna av ett svart leopard som tagits i Afrika. ‘Jag tror emellertid att de är de första högkvalitativa kamerafångfotografierna,’ sa han.

Vissa är oroliga för att delningen av bilderna skulle leda till att djuret blir en jägers mål. Burrard-Lucas kallar detta en ‘giltig oro’, men konstaterar att troféjakt är olagligt i Kenya.

‘Min uppfattning är att fördelarna med att främja turismen långt överstiger riskerna och därmed jag har sagt platsen,’ sa han i en uppdatering till hans blogginlägg . ‘Turism ger värdefulla intäkter till dessa platser och är ofta en viktig finansieringskälla för bevarandeinsatser.’

Han är fortfarande otrogen att den svarta panteren var redo för sin närbild.

‘Jag kan inte tro det verkligen’, säger han i videon bakom kulisserna. ‘Bara den mest fantastiska, spektakulära varelsen jag tror jag någonsin har fotograferat.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *