De nya pulverreglerna tillämpas från 30 juni 2018.

Polisens ID-kontroll befogenheter vid flygplatser

Människor som verkar misstänkt i australiensiska flygplatser måste visa identifikation till polisen enligt lagförslag infördes till federal parlament.

Inrikesministern Peter Dutton sa att de nya ID-kontrollmyndigheterna för den australiensiska federala polisen skulle ge befälhavare möjligheten att få folk att lämna flygplatsen eller förbjuda dem från att flyga i 24 timmar om de utgör ett brott eller ett hot mot säkerheten.

Personer som vägrar visa ID kan också flyttas till flygplatsen.

Herr Dutton säger att flygplatser är ett av de största målen för terrorism och brottsgrupper för narkotikahandel, och nuvarande polismyndigheter går inte tillräckligt långt.

‘Polisen på våra flygplatser är välutbildade i beteendeanalyser och hotbedömningar’, sa han.

‘Men de har för närvarande inte befogenhet att kontrollera ID om de inte kan koppla upp beteendet till ett specifikt brott.’

Misstänksam aktivitet kan innefatta att ta bilder eller videor av säkerhetskontrollområden, sa han.

Reglerna kommer att införas över Australiens flygplatser.

Reglerna kommer att införas över Australiens flygplatser. Källa: AAP

Ministeren sade att de ökade krafterna också skulle ge polisen möjlighet att ta bort bikie-gängmedlemmar från flygplatser i två timmar om det var känt att ett inkommande flyg hade rivaliserande gängmedlemmar.

Lagstiftningen skulle säkerställa att australiensiska flygnäten var några av de säkraste i världen, sade Dutton, och tillade att det inte kunde överstiga kontrollen med böter på upp till 4200 dollar.

Polisen måste identifiera sig för en person innan man utför ID-kontroller.

Officers kan använda de nya krafterna vid stora flygplatser, inklusive Sydney, Sydney West, Melbourne Tullamarine, Brisbane, Perth, Guldkusten, Hobart, Launceston, Alice Springs, Canberra, Darwin och Townsville.

‘Misstänkt aktivitet’ kommer att knäckas ner. Källa: Getty Images

Nya regler runt glas

Det följer en rad nya regler som genomförs över australiska flygplatser. Tidigare i år meddelades att passagerare som bär glasögon måste dike sina specs i nya passfoton tagna från 1 juli.

Den nya regeln ‘stärker ytterligare det australiska passets integritet’, sade Australian Passport Office.

‘Forskning har visat att glasögon har negativ inverkan på passets ansiktspassning. Matchning är mer exakt utan glasögon ‘, sa avdelningen.

‘Ett begränsat undantag av medicinska skäl kan gälla om det stöds av ett läkarintyg.’

US Department of State förbjöd glasögon från passfoton 2016, efter att de befanns vara den främsta anledningen till att bilder avvisades.

‘(2015) lämnade mer än 200 000 passkunder bilder av dålig kvalitet som vi inte kunde acceptera, sade avdelningen.

Den nya regeln trädde i kraft den 1 juli 2018. Bild: DFAT

Den nya regeln trädde i kraft den 1 juli 2018. Bild: DFAT Källa: Levereras

NYA BESTÄMMELSER OM RÖRLIGHETER

Under tiden började regeringen från och med den 30 juni tillämpa nya gränser för hur mycket pulverprodukt du kan packa i bagage på internationell flygning och hårdare screening vid flygplatssäkerhet.

Nu, som med vätskor, aerosoler och geler, behöver pulver presenteras separat.

När det gäller vad som är begränsat skiljer sig australiensiska regeringen mellan organiska pulver, såsom barnformel, kaffe, proteinpulver och kryddor, och oorganiska pulver, såsom talkpulver, fotpulver, pulverformigt rengöringsmedel, vissa kosmetika och rengöringsmedel.

Organiska pulver är bra men begränsningar gäller för oorganiska pulver.

Viktigt kommer kvantiteten att beräknas på den totala behållarmängden, så ‘passagerare kan inte spola ut pulver som faller under 350mL tröskeln’.

Medan pulver måste presenteras separat vid flygplatssäkerhet, måste du, i motsats till vätskor, inte sätta dem i en separat, återförslutbar plastpåse.

De nya pulverreglerna tillämpas från 30 juni 2018.

De nya pulverreglerna tillämpas från 30 juni 2018. Källa: Levereras

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *