Recension: Lakeside Hotel and Spa, Lake Windermere

Detta lyxiga spahotell i Cumbria har ett fantastiskt läge vid vattnet – ta reda på vad vår granskare gjort av Lakeside Hotel, Lake Windermere

Det finns något så återställande om att spendera tid nära vatten.

Oavsett om det är havet, en flod eller en sjö, ljudet av lappvatten eller det ständigt skiftande ljuset på dess yta, är jag transfixerad. Det är både lugnande och energi.

Så om du bor på ett lyxhotell och spa och den här platsen ligger vid utkanten av Lake Windermere, har du en bra kombination för lite djupt avslappning.

Lakeside Hotel and Spa på Newby Bridge i Cumbria ser ut över denna vackra vattendropp och med ett så bra läge ger platsen något extra speciellt.

Våra rum förbises sjön så att det fanns gott om möjligheter att ta det in från bekvämligheten av en mysig fåtölj. Det var för senare men för att så snart vi checkade in var vi ute och utforskade området och gick på en promenad som tog oss genom fält och skog till en liten, avskild sjö bland träden. Det var så trevligt att kyla våra heta och trötta fötter i det kalla vattnet.

Det är också viktigt att ta det lugnt och när jag är nära någon form av vatten gillar jag att åka på båttur om jag kan. Vi tog färjan som plogar sig upp och ner i sjön för en 45-minuters resa så långt som Bowness (windermere-lakecruises.co.uk). Vi spenderade inte länge där eftersom det var lite livligt och upptagen för oss på en avslappningshelg, så vi köpte helt enkelt en glass och sprang över vattnet precis tillbaka där vi kom ifrån. Det handlade allt om resan snarare än destinationen trots allt!

Aveda spa-behandlingar på Lakeside Hotel

En av de stora attraktionerna vid Lakeside är Aveda spa. Jag har använt Avedas naturliga hårprodukter i flera år så var det gärna att prova spa-upplevelsen. Jag hade Purely A Treat, som kan vara en massage och ansiktsbehandling eller en längre massage. Aveda-stilen är att presentera upplevelsen som något av en ritual och började med att välja de eteriska oljorna och en fotskrubba och massage och avslutas med ringen av en klocka. Jag hade full timmassmassage, som var skräddarsydd för mina behov (dvs mycket fast) och det tog verkligen bort knutarna och spänningen och lämnade mig helt avslappnad. Spaet har också ett gym, pool, ångbastu och bastu med utsikt över hotellets trädgårdar. Anläggningarna är endast öppna för hotell- och spa-gäster så det blir inte alltför upptagen där.

Restauranger på Lakeside Hotel

Under helgen fick vi chansen att prova både platsens restauranger.

Lakeview, som verkligen har utsikt över sjön, erbjuder mer formell middag och vi har haft en elegant presenterad tre-rätters middag där, som inkluderade (min favorit) kammusslor och den mest utsökta ost-souffléen. Det mer avslappnade och moderna John Ruskin Brasserie ligger på andra sidan hotellet med utsikt över trädgården, men maten är lika hög slutet, med intensiva smaker och vacker presentation. Vi tog tillfället i akt att prova fläskmagen och några mycket eleganta fisk och chips. Och för frukostarna är det här definitivt värt att få upp för! Jag kände mig dålig om att ha samma sak båda morgon när det fanns så många andra bra alternativ, men jag kunde inte motstå den lilla stacken Cumberland korv, svartpudding, hashbrunt och pocherat ägg.


DCIM100MEDIADJI_0098.JPG

En vistelse på Lakeside erbjuder mycket att göra för en helgbit och många sätt att koppla av i mycket bekväma omgivningar – ett bra sätt att njuta av att vara vid vattnet.

Bokningsinformation och erbjudanden för Lakeside Hotel and Spa

Om du stannar två nätter på Lakeside Hotel and Spa finns det 20 procent rabatt på priset för en vistelse i ett skogs- eller Lakeland View-rum – £ 225 på sommaren och £ 215 på hösten.

Du kan också boka en spa-fly, som inkluderar en tre-rätters lunch och frukost, övernattning och en timmes spa-behandling för £ 204 per person och natt på sommaren och £ 190 per person och natt på hösten.

The Purely A Treat-upplevelse kostar £ 79

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *