borispromo

Robot med nacke? Högteknologisk bot visar sig vara en kille i en kostym

borispromo

 

 

Det finns en bra anledning att en humanoid robot som uppträdde på rysk TV i veckan såg så mänsklig ut. Det var en kille i en robotdräkt.

 

Boris roboten uppträdde på scenen på öppningsdagen för Proyektoria-teknikforumet för studenter. Det blinkade i sina stora gröna ögon när det rörde sig om stiffly à la C-3PO och pratade i en stoppande robotröst.

 

‘Jag förstår matematik bra, men jag vill lära mig mer, som hur man ritar och skriver musik,’ sa Boris.

 

Proyektoria-presentatören sa inte att roboten var riktig, men i en rapport på tisdag föreslog Ryssland-24-staten TV- barnen på utbildningsmässan som ägde rum i Jaroslavl, hade chansen att bevittna ‘en av de mest avancerade robotarna. ‘

 

 

Nyfiken ryska bloggare på TJournal noterade dock några avvikelser . De frågade till exempel varför roboten inte hade några sensorer, varför dansens rörelser såg mer ut som spontan mänsklig besvärlighet än förprogrammerad robothånlighet och varför det inte fanns internetdekning av en sådan avancerad robot.

 

 

Ett foto som visar en nacke som kikar ut mellan robotens huvud och torso hjälper inte Boris bottrovärdighet.

 

 

 

 

 

En del googling av skeptiker avslöjade Boris roboten för att vara Alyosha-robotdräkten , som dess tillverkare Show Robots beskriver som kan skapa ‘en nästan fullständig illusion att du har en riktig robot.’

 

Kostymen levereras med en röstomvandlare och säljer för 250 000 rubel (cirka 3 765, 2 978, AU 5 522).

 

Statlig television återvände till historien på torsdagen, med Rysslands-24 korrespondent säger att det alltid var förstått att Boris helt enkelt var en man i en övertygande kostym.

 

‘Jag var helt helt säker på att alla, precis som fadern, skulle definitivt veta att det är en skådespelare i en kostym, med vetskap om att hela projektet skapades för barn’, säger ankaren, enligt en rapport från Associated Press .

 

Den kommande robotupptaget verkar mycket mindre hotande när en högteknologisk bot visar sig vara en kille i en kostym, eller hur?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *