mrostark2

Spelet av troner feber når Mars

 

mrostark1

 

 

Om du fortfarande simmar efter söndags spel av troner säsong 8 premiär, kan du titta på den här bilden av Mars och se en välbekant segil, House Stark direwolf. Det står på fel sätt och det är förvrängt, men det liknar fortfarande en varg med en gapande mun.

 

NASAs Mars Reconnaissance Orbiter snurrade utsikten, och MROs HiRise-kameratal vid University of Arizona delade det på måndag. HiRise Twitter-kontot utropade sin likhet med den Stark-vargen.

 

 

 

 

 

De mörka streckarna är faktiskt impulsbestämda dammariner, vilket låter som något du kan stöta på i sandig Dorne.

 

‘I den här scenen ser vi vad som verkar vara ett nytt slagkraftkluster och, som sträcker sig nedåt från kratrarna, nya mörka lutningsstreck’ , rapporterade HiRise-teamet . Skogarna utsatte den mörkare marken under.

 

Medan närbilden är ganska cool är en version av den sett i ett bredare sammanhang ännu bättre. Den dramatiska svarta och vita bilden ser ut som Mars är norr om väggen.

 

mrostark2

 

House Stark direwolf sammanfogar en procession av roliga, föreställda MRO-observationer på Mars, inklusive videospelstjärna Pac-Man och Beaker the Muppet.

 

Stark cameo går bra med NASAs uppfattning om ‘drakevågar’ på Mars precis före säsongen 7 premiären 2017. Nu måste vi leta efter en Lannister-lejon som ligger i Röda Planetens dammiga landskap någonstans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *